5 Aralık 2013 Perşembe
MAYDANOZU NASIL TÜKETMELİYİZ?
Kökleri hariç, saplarıyla birlikte 15-20 tane
taze maydanozu havanda iyice ezin, üzerine yarım limon sıkın İyice
karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tüketin,
üzerine bir bardak su için.
Sağlıksız çalışan karaciğer metabolizması,
cildin yavaş yavaş tazeliğini, güzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve
kişinin yorgun görünmesine, diğer organlarının olumsuz etkilenmesine neden
olur. ‘Maydanoz kürü’ vücudu yabancı kimyasallardan arındırır. Böylece karaciğerin
sağlıklı çalışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genç, daha sağlıklı,
dinç ve zinde olmasında etkili olur.
Maydanoz, karaciğerde bulunan
glutathione-S-transferaz (GST) enziminin aktivitesini yükseltir. GST enzimi,
gerek besinler yoluyla gerekse de solum yoluyla aldığımız zararlı kimyasal
maddeleri zararsız hale dönüştürür.Bu kürü uygulayanlar kısa zamanda çok
başarılı sonuçlar alabilirler. Bunun nedeni, maydanozun insan metabolizması
üzerindeki etkilerinin çok hızlı oluşmasıdır.
Maydanoz, doğru şekilde uygulandığı
taktirde mucize yaratan bir bitkidir. Yemeklerinizde veya salatanızda bolca
maydanoz kullanmanızın bir beslenme şekli olduğunu, kesinlikle bir kür
olmadığının bilinmesi gerekir.
Günümüzde tükettiğimiz hiç bir besin saf
değil. Tükettiğimiz et, sebze ve meyveler, içtiğimiz su, soluduğumuz hava
kontamine (kirli) olmuş durumdadır. Kullanılan zirai ilaçlar, hormonlar,
transgen tohumlar (genleri ile oynanmış tohumlar), besinlere ilave edilen
koruyucu katkı maddeleri, fabrika bacalarından ve araçların motorlarından çıkan
egzoz gazları, sonuçta hep insana geri dönen kontaminasyon (kirlilik)
kaynaklarını oluşturmaktadır.
Kimyasalların zamanla organlardaki birikimi
hem hastalıklara karşı direnci zayıflatır hem de organ şikâyetlerinin daha
erken ortaya çıkmasını sağlar.
SAĞLIKLI KALIN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder