17 Aralık 2013 Salı

Unutkanlığı gidermek için diyet değişikliği

Her gün diyetinize sebze meyve ekleyin. Özellikle de omega 3 yağ asitlerini içeren gıdalar almaya özen gösterin. OMEGA 3 balık yağının yanı sıra keten tohumu, ada çayı yağı, kivi, semizotu, ceviz, badem, fındık, soya filizi, mısır, çörek otu yağı, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
Zerdeçal ve sarımsak (yemeklere katılabilir) da unutkanlık düşmanı bitkiler arasında yer alıyor.  Kafein içeren gıdalar çikolata ve kahve gibi zihni canlı tutmayı sağlıyor ve konsantrasyonu artırıyor.
Özellikle ceviz, hurma ve kara üzüm üçlemesi bugün birçok doktor tarafından zihnin canlandırılması için önerilmektedir. Bal ile kullanılması unutkanlığa karşı olan etkinliğini artırmaktadır.
Besinlerle alınan mineral maddelerinden özellikle demir ve çinkonun eksik olması hafızayı güçsüzleştiriyor. Kandaki oksijen taşıyan molekül olan hemoglobin demir içeriyor. Demir eksik olması beyne daha az oksijen gitmesi anlamına geliyor.

Uzmanlar sabah kahvaltısının unutkanlık üzerine olan önemine de değinmektedirler. Kahvaltı beyin aktivitelerini artırır ve belirli bir olay üzerine yoğunlaşmanızı sağlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder