
Zerdeçal ve sarımsak (yemeklere katılabilir) da
unutkanlık düşmanı bitkiler arasında yer alıyor. Kafein içeren gıdalar çikolata ve kahve gibi
zihni canlı tutmayı sağlıyor ve konsantrasyonu artırıyor.
Özellikle ceviz, hurma ve kara üzüm üçlemesi bugün
birçok doktor tarafından zihnin canlandırılması için önerilmektedir. Bal ile
kullanılması unutkanlığa karşı olan etkinliğini artırmaktadır.
Besinlerle alınan mineral maddelerinden özellikle
demir ve çinkonun eksik olması hafızayı güçsüzleştiriyor. Kandaki oksijen
taşıyan molekül olan hemoglobin demir içeriyor. Demir eksik olması beyne daha
az oksijen gitmesi anlamına geliyor.
Uzmanlar sabah kahvaltısının unutkanlık üzerine olan
önemine de değinmektedirler. Kahvaltı beyin aktivitelerini artırır ve belirli
bir olay üzerine yoğunlaşmanızı sağlar.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder