6 Aralık 2013 Cuma

ADAÇAYININ FAYDALARI


  Yumuşak ve tatlı bir tadı olan adaçayı taze,kurutulmuş yapraklar veya toz şeklinde yıl boyunca bulunabilir.Adaçayı yaprakları griye çalan yeşil renktedir ve sivri uçlu yaprakların üzerindeki damarlar oldukça belirgindir.tarih boyunca hem gıda olarak hem de sağlığa faydaları ile bir tedavi aracı olarak geniş çaplı kullanılmıştır ve günümüzde artarak kullanılmaya devam edilmektedir. Adaçayının  bilimsel adı olan ve Latinceden türetilen Salvia officinalis “korunmuş”,türün genel adı olan  ve yine Latince “Salvereden” türetilen “Salvia” ise  “iyileştirmek için” anlamına gelir.

§        Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
§      Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
§   Bronşit ve astım belirtilerini hafifletir.
§  Karaciğeri temizler.
§  İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur.
§  Aşırı terlemeyi azaltır.
§  Stresi azaltır.
§  Sakinleştirir.
§  Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.
§  Saçların beyazlamasını yavaşlatır.
§  Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır.
§  Hafızayı güçlendirir.
§  Kan şekerini düşürür.
§  Alzheimer’a karşı yardımcı olarak kullanılır.
§  Boğaz ağrısını alır.
§  Safra kesesini çalıştırır.
§  Ağız yaralarının tedavisinde kullanılır.
§  Gargara suyu olarak kullanılır.
§  Sinirsel baş ağrısını hafifletir.
§  Dişeti iltihaplanmasına karşı kullanılır.

                          SAĞLIKLA KALIN...














§        

§

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder