Yumuşak ve tatlı bir tadı olan
adaçayı taze,kurutulmuş yapraklar veya toz şeklinde yıl boyunca
bulunabilir.Adaçayı yaprakları griye çalan yeşil renktedir ve sivri uçlu
yaprakların üzerindeki damarlar oldukça belirgindir.tarih boyunca hem gıda
olarak hem de sağlığa faydaları ile bir tedavi aracı olarak geniş çaplı
kullanılmıştır ve günümüzde artarak kullanılmaya devam edilmektedir. Adaçayının
bilimsel adı olan ve Latinceden türetilen Salvia officinalis “korunmuş”,türün
genel adı olan ve yine Latince “Salvereden”
türetilen “Salvia” ise “iyileştirmek
için” anlamına gelir.
§ Zararlı
toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
§ Beyin
fonksiyonlarını geliştirir.
§ Bronşit
ve astım belirtilerini hafifletir.
§ Karaciğeri
temizler.
§ İdrar
yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur.
§ Aşırı
terlemeyi azaltır.
§ Stresi
azaltır.
§ Sakinleştirir.
§ Menopoz
sonrası belirtileri hafifletir.
§ Saçların
beyazlamasını yavaşlatır.
§ Mantar
enfeksiyonlarına karşı kullanılır.
§ Hafızayı
güçlendirir.
§ Kan
şekerini düşürür.
§ Alzheimer’a
karşı yardımcı olarak kullanılır.
§ Boğaz
ağrısını alır.
§ Safra
kesesini çalıştırır.
§ Ağız
yaralarının tedavisinde kullanılır.
§ Gargara
suyu olarak kullanılır.
§ Sinirsel
baş ağrısını hafifletir.
§ Dişeti
iltihaplanmasına karşı kullanılır.
SAĞLIKLA KALIN...
§
§
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder