8 Aralık 2013 Pazar

ELMAYI SOYMADAN YİYİN!


Elmanın birçok tehlikeli hastalığı önlemede faydası var.
 Elma,Her zaman en kolay ulaşılabilen,sarısı,kırmızısı ve yeşili gibi türlü renk ve tatlarda çeşitleri olan elmanın yararları çok fazla
  Elma,tüm dünyada çok eskiden beri bilinen ve sevilerek yenen bir meyve.Yurdumuzda her çeşidi en yüksek kalitede yetiştiriliyor.Eski Çin tıbbında elmanın ateş düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir etkisi olduğu kabul edilir.Tarih boyunca herkes tarafından kabul edilen ve şu anda bilimsel olarak ispat edilen etkisi ise,içerdiği posadan dolayı bağırsakları iyi çalıştırdığıdır.İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin üretimini frenlediği düşünülüyor.Eski Romalılar elmanın bağırsak çalıştırıcı özelliğini bildiklerinden dolayı kabızlık durumunda ilaç gibi kullanmışlar.

Önlemede Faydalı Olduğu Hastalıklar:
Kolesterol düşürücü:
Kalp-damar hastalıkları:
Şeker hastalığı,
Şişmanlık,

Ne Kadar Yenmeli?
 Günde,bir orta boy elma yemek yeterli.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder