Elmanın birçok tehlikeli hastalığı önlemede faydası
var.
Elma,Her zaman
en kolay ulaşılabilen,sarısı,kırmızısı ve yeşili gibi türlü renk ve tatlarda
çeşitleri olan elmanın yararları çok fazla
Elma,tüm
dünyada çok eskiden beri bilinen ve sevilerek yenen bir meyve.Yurdumuzda her
çeşidi en yüksek kalitede yetiştiriliyor.Eski Çin tıbbında elmanın ateş
düşürücü olduğuna inanılır ve akciğerin ateşli hastalıklarında serinletici bir
etkisi olduğu kabul edilir.Tarih boyunca herkes tarafından kabul edilen ve şu anda
bilimsel olarak ispat edilen etkisi ise,içerdiği posadan dolayı bağırsakları
iyi çalıştırdığıdır.İçerdiği elma asidinin zararlı bazı bağırsak bakterilerinin
üretimini frenlediği düşünülüyor.Eski Romalılar elmanın bağırsak çalıştırıcı
özelliğini bildiklerinden dolayı kabızlık durumunda ilaç gibi kullanmışlar.
Önlemede Faydalı Olduğu Hastalıklar:
Kolesterol düşürücü:
Kalp-damar hastalıkları:
Şeker hastalığı,
Şişmanlık,
Ne Kadar Yenmeli?
Günde,bir orta
boy elma yemek yeterli.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder