Lavantadaki etkin maddelerin karaciğer
kanserine yol açan hepatit B ve C
virüsünü baskı altına aldığını belirtiyor.Hepatit B ve C virüsü olan hastaların
yılda bir kez 15 gün lavanta kürü uygulayarak bu konudaki tedavilerini
güçlendirmeleri mümkün.
Hazırlanışı:
Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar
suya koyarak 4 dakika kısık ateşte demleyin.
Dört dakikadan daha çok demlemeyin. Demleme sırasında sıcaklığını kaynama
noktasında sabit tutun.Fokur fokur kaynatmasın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor
kaynamıyor gibi demlenmesi gerekir.
Demleme süresi tamamlandığında, ılımasını beklemeden sıcakken
süzmelisiniz . Süzme işlemini tamamlandıktan sonra içmek için ılınmasını
bekleyin.
15 gün süre ile her gün, akşam
yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her kullanımda
taze olarak hazırlamanız şarttır. Bir gün önceden arta kalan lavanta suyunu
kullanmayın. Kolay olsun diye birkaç günlük hazırlayarak buzdolabında
saklamayın.
Hiç bir şekilde damak tadınızaa uygun olması için, içerisine şeker ya da
benzeri hiç bir katkı maddesi eklemeyin.
15 günlük ilk kürü
tamamladıktan sonra rahatsızlığınızın seyrine göre haftada 3-4 kez, akşam
yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam edin. Karaciğer
metabolizmanız sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kürü sonlandırın.
Her sağlıklı insanın yılda bir defa
15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli
okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer
yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda
olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.
SAĞLIKLI KALIN....
virüsünü baskı altına aldığını belirtiyor.Hepatit B ve C virüsü olan hastaların yılda bir kez 15 gün lavanta kürü uygulayarak bu konudaki tedavilerini güçlendirmeleri mümkün.
Dört dakikadan daha çok demlemeyin. Demleme sırasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun.Fokur fokur kaynatmasın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demlenmesi gerekir.
Demleme süresi tamamlandığında, ılımasını beklemeden sıcakken süzmelisiniz . Süzme işlemini tamamlandıktan sonra içmek için ılınmasını bekleyin.
Hiç bir şekilde damak tadınızaa uygun olması için, içerisine şeker ya da benzeri hiç bir katkı maddesi eklemeyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder