5 Aralık 2013 Perşembe
HİMALAYA TUZUNU HİÇ DUYDUNUZ MU?
Himalaya tuzu, milyonlarca yıl öncesinde kuruyan deniz yataklarından arta kalan tuz yataklarının oluşturmuş olduğu, bazılarında basınç altında kristalleştiği bilinen en doğal tuz çeşididir. Molekül yapısı küçük olduğu için, hücre zarından geçebilen tek tuzdur. İçeriğinde insan vücuduna faydalı 84 adet minerali barındıran himalaya tuzu, dünyada bilinen 5 yerde çıkarılmaktadır.
Bu tuzu eriterek kullanabilirsiniz. Yemeklerinizde kullanmak isterseniz, kaynatma esnasında atmamanız, faydalı içeriğini koruması açısından tavsiye edilir. İnsan vücudu su ve tuzdan oluştuğu için, sürekli bunlara ihtiyaç duymaktadır. İşlenmiş rafine tuzlar tansiyon, damar sertliği gibi birçok sorunu beraberinde getirir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder