Kalp hastaları nasıl beslenmeli, kalp hastaları nelere dikkat
etmeli, kalp hastaları ne yemeli ve yememeli !

Düzensiz bir hayat, yorgunluk, sinir bozukluğu,
şiddetli romatizma veya doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarında; daha geniş
bir ifadeyle bütün kalp hastalıklarında aşağıdaki maddelere dikkat etmek
gerekir:
- Sinirlenmeyin,
- Sigarayı bırakın,
- Şişmanlamamaya ve kilonuzu muhafaza etmeye
çalışın,
- Fazla yorucu işler yapmayın,
- Uyku ve dinlenmenizi ihmal etmeyin,
- Koşmayın, acele etmeyin,
- Her gün bir öncekinden daha iyi olduğunuza inanın,
- Kabız olmamaya dikkat edin,
- Çürük dişleriniz varsa, tedavi ettirin,
- Fazla miktarda yağlı sığır veya koyun eti, sütlü
şeyler yemeyin. Konserve, pastırma, salam, peynir, turşu, balık ve çikolata
gibi şeyleri mümkün olduğunca azaltın,
- Yemeklere tuz koymayın. Yemeklerinizi mısır özü,
ayçiçeği veya haşhaş yağı ile hazırlayın,
- Bol bol taze sebze ve meyve yiyin,
- Bol bol yoğurt yiyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder