Kalp hastaları nasıl beslenmeli, kalp hastaları nelere dikkat
etmeli, kalp hastaları ne yemeli ve yememeli !
Kalp hastalığı beslenme ve diyet alışkanlıkları ile
yenilebilecek olan bir hastalıktır. En kötü durumdaki kalp hastalarında bile
doğru bir sağlıklı yaşam biçimi ve perhiz ile risksiz bir yaşam sağlanabilir.
Bu nedenle kalp hastası iseniz aşağıda söylenenlere dikkat etmenizde fayda var.
Düzensiz bir hayat, yorgunluk, sinir bozukluğu,
şiddetli romatizma veya doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarında; daha geniş
bir ifadeyle bütün kalp hastalıklarında aşağıdaki maddelere dikkat etmek
gerekir:
- Sinirlenmeyin,
- Sigarayı bırakın,
- Şişmanlamamaya ve kilonuzu muhafaza etmeye
çalışın,
- Fazla yorucu işler yapmayın,
- Uyku ve dinlenmenizi ihmal etmeyin,
- Koşmayın, acele etmeyin,
- Her gün bir öncekinden daha iyi olduğunuza inanın,
- Kabız olmamaya dikkat edin,
- Çürük dişleriniz varsa, tedavi ettirin,
- Fazla miktarda yağlı sığır veya koyun eti, sütlü
şeyler yemeyin. Konserve, pastırma, salam, peynir, turşu, balık ve çikolata
gibi şeyleri mümkün olduğunca azaltın,
- Yemeklere tuz koymayın. Yemeklerinizi mısır özü,
ayçiçeği veya haşhaş yağı ile hazırlayın,
- Bol bol taze sebze ve meyve yiyin,
- Bol bol yoğurt yiyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder