17 Aralık 2013 Salı

Reflüde doğru beslenme şart

Reflü hastaları için 10 öneri
  • Yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş, iyi çiğneyin.
  • Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin.
  • Sıvıları öğün aralarında alın.
  • Alkol ve sigara kullanmayın.
  • Yürüyüş yaparak, mide ve bağırsak hareketlerini düzenleyin.
  • Çok dar ve belinizi sıkan kıyafetler giymeyin.
  • Yatmadan önce mide salgısını artıracak besin ve ilaç kullanmayın.
  • Stresten mümkün olduğunca kaçının.
  • Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın.
  • Kilo probleminiz varsa bir beslenme ve diyet uzmanıyla beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeye yönelik kilo verme programı yapın.

Bu besinleri tüketmeyin
  • Aşırı yağlı, kızartma ve kavurma yöntemiyle pişirilmiş besinler, sakatatlar, pastırma, sucuk, sosis vb.
  • Kereviz, lahana, karnabahar, mandalina, greyfurt, limon, portakal, kayısı hassasiyeti artırabilir. Bu konuda kendinizi gözlemleyin.
  • Kuru baklagiller (nohut, mercimek, kuru fasulye) hassasiyeti artırabilir, kontrollü tüketin.
  • Kahve, çay, neskafe, asitli içecekler, çikolata.
  • Acılı baharatlar, turşu, sirke, soğan, sarımsak, limon tuzu, et suyu içeren besinler.











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder