6 Aralık 2013 Cuma

KARIN AĞRISINA DOĞAL BİTKİLER


Evde alacağımız basit önlemler ve yeme alışkanlıklarımızda yapacağımız kolay değişiklikler karın ağrılarını rahatlıkla bastırabilir. Bu tür ağrılara iyi gelen şifalı bitkilerden bolca tüketmek, günün belirli bölümlerinde düzenli beslenmek, küçük egzersiz hareketleri vb. karın ağrıları için şifalı yöntemlerdir.

KARIN AĞRISI İÇİN DOĞAL İLAÇLAR

Karın Ağrısı İçin

Papatya: Papatya mide iltihabı, mide gazları ve mide ağrılarını bastıran sedatif özellikli bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir ishal iyileştirici bitki olan papatya yan etkileri hemen hemen hiç olmayan bir bitkidir. Papatya bitkisini kaynatarak çay gibi içebilirsiniz. Tadının acımtırak olduğunu ve birçoğunuzu (özellikle çocukları) kullanmaktan caydıracağını bilerek sizlere bal öneriyoruz. Eğer papatya çayının içerisine bal katarak kullanırsanız daha kolay içebildiğinizi göreceksiniz.

 Rezene: Çinliler tarafından bolca kullanılan rezene bitkisi sadece karın ağrısında değil
daha birçok hastalıkta da destekleyici olarak kullanılmaktadır. Gerçekten etkili olan bu bitki, yapısında bulunan lifler, vitaminler ve uçucu yağlar nedeniyle sindirime çok yardımcıdır. En etkili kısmının tohumu olduğunu bildiğimiz rezene bitkisi çay (rezene çayı) yapılarak içilen bir şifalı bitkidir. Özellikle yeni doğan ve yeni doğan sonrası döneminde bebekler için bir tür rahatlatıcı olarak Ana doluda da bolca kullanılmaktadır. Rezenenin kullanımı: Bir iki çay kaşığı yarım cezve suya atılır ve bir iki taşım kaynatılır. İçerisine hiçbir madde eklenmeden 1 gün aralıklarla içilir. Ya da yemekten sonra ağza alınana rezene tohumları sakız gibi çiğnenir.

 Zencefil:  Sitemizde bolca makalesi yayınlanan zencefil dünyada en çok bilinen şifalı bitkilerden birisidir. Zencefil bu ününü gerçekten çok etkili bir yardımcı iyileştirici olmasına borçludur.  Zencefil şifalı bitkisi iltihaplanmalara, mide bulantılarına, mide ağrılarına gibi birçok rahatsızlığa iyi gelir. Yapısında bulundurduğu uçucu yağlar nedeniyle oldukça keskin bir aromaya sahip olan bu bitki iyi kullanıldığında yaşam kalitesini artıran bir mucizedir.  Kullanımı, Kök ya da gövdeden kesilen ince dilimler 15 dakika boyunca kaynatılır. 20 dk boyunca dinlendirildikten sonra tadını baskılamak amacıyla içerisine 1-2 çay kaşığı bal katılır ve böylece tüketilir. Zencefil karın ağrısı geçeçinceye kadar alınması gereken bir şifalı bitkidir. Bundan dolayı yeteri kadar çay (zencefil çayı)yapılması önemlidir.

NOT: Zencefil 2 yaşından küçük çocuklara verilmez. Ayrıca hamilelerin zencefil kullanmaları doktor kontrolünde olmalıdır. Eğer hamilelik bulantısı nedeniyle zencefil kullanılacaksa dozun iyi ayarlanması gerekir. Hamilelikte zencefil az miktarda kullanılmalıdır. (günde 1-2 gr) (ZENCEFİLİN ZARARLARI)
Karın ağrısını baskılamak için kullanılacak diğer şifalı bitkiler ise aşağıda sıralanmıştır.

Defne: Her yemekten sonra çiğnenerek vücuda alınır. İsterseniz sütle birlikte de alabilirsiniz.

Limon: Sindirime çok faydalı olan limon suyu ılık suyun içerisine eklenir ve öylece içilir. Limonlu suyun içerisine ekleyeceğiniz bir miktar tuz asitliği azaltacak ve limon suyunu daha rahat içmenize yardımcı olacaktır.

Yoğurt:  İçerisinde bulunan bakteriler nedeniyle düzenleyici olan yoğurt, her yemekten sonra küçük bir kse şeklinde alınabilir.

Karın ağrısına iyi geldiği bilinen lahana, tost ekmeği(ya da kepekli ekmek) muzlu süt, bal, meyan kökü, anason gibi şifalı bitkilerde karakterlerine uygun bir şekilde tüketilmelidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder