Evde alacağımız basit
önlemler ve yeme alışkanlıklarımızda yapacağımız kolay değişiklikler karın
ağrılarını rahatlıkla bastırabilir. Bu tür ağrılara iyi gelen şifalı
bitkilerden bolca tüketmek, günün belirli bölümlerinde düzenli beslenmek, küçük
egzersiz hareketleri vb. karın ağrıları için şifalı yöntemlerdir.
KARIN AĞRISI İÇİN DOĞAL
İLAÇLAR
Karın Ağrısı İçin
Papatya: Papatya mide
iltihabı, mide gazları ve mide ağrılarını bastıran sedatif özellikli bir
bitkidir. Aynı zamanda iyi bir ishal iyileştirici bitki olan papatya yan
etkileri hemen hemen hiç olmayan bir bitkidir. Papatya bitkisini kaynatarak çay
gibi içebilirsiniz. Tadının acımtırak olduğunu ve birçoğunuzu (özellikle
çocukları) kullanmaktan caydıracağını bilerek sizlere bal öneriyoruz. Eğer
papatya çayının içerisine bal katarak kullanırsanız daha kolay içebildiğinizi
göreceksiniz.
Rezene:
Çinliler tarafından bolca kullanılan rezene bitkisi sadece karın ağrısında değil
daha birçok hastalıkta da destekleyici olarak kullanılmaktadır. Gerçekten
etkili olan bu bitki, yapısında bulunan lifler, vitaminler ve uçucu yağlar
nedeniyle sindirime çok yardımcıdır. En etkili kısmının tohumu olduğunu
bildiğimiz rezene bitkisi çay (rezene çayı) yapılarak içilen bir şifalı
bitkidir. Özellikle yeni doğan ve yeni doğan sonrası döneminde bebekler için
bir tür rahatlatıcı olarak Ana doluda da bolca kullanılmaktadır. Rezenenin
kullanımı: Bir iki çay kaşığı yarım cezve suya atılır ve bir iki taşım
kaynatılır. İçerisine hiçbir madde eklenmeden 1 gün aralıklarla içilir. Ya da
yemekten sonra ağza alınana rezene tohumları sakız gibi çiğnenir.
NOT: Zencefil 2 yaşından
küçük çocuklara verilmez. Ayrıca hamilelerin zencefil kullanmaları doktor
kontrolünde olmalıdır. Eğer hamilelik bulantısı nedeniyle zencefil
kullanılacaksa dozun iyi ayarlanması gerekir. Hamilelikte zencefil az miktarda
kullanılmalıdır. (günde 1-2 gr) (ZENCEFİLİN ZARARLARI)
Karın ağrısını baskılamak
için kullanılacak diğer şifalı bitkiler ise aşağıda sıralanmıştır.
Defne: Her yemekten sonra
çiğnenerek vücuda alınır. İsterseniz sütle birlikte de alabilirsiniz.
Limon: Sindirime çok faydalı
olan limon suyu ılık suyun içerisine eklenir ve öylece içilir. Limonlu suyun
içerisine ekleyeceğiniz bir miktar tuz asitliği azaltacak ve limon suyunu daha
rahat içmenize yardımcı olacaktır.
Yoğurt: İçerisinde bulunan bakteriler nedeniyle
düzenleyici olan yoğurt, her yemekten sonra küçük bir kse şeklinde alınabilir.
Karın ağrısına iyi geldiği
bilinen lahana, tost ekmeği(ya da kepekli ekmek) muzlu süt, bal, meyan kökü,
anason gibi şifalı bitkilerde karakterlerine uygun bir şekilde tüketilmelidir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder