5 Aralık 2013 Perşembe

ÜMİTSİZLİĞE SON!!!



   

   1.     İshali keser.

2.      Astımda faydalıdır. 

3.     Sinirleri rahatlatır.

4.      Kemik erimesini azaltır.

5.      Akciğer ödemine iyi gelir. 

6.     Balgamı ve öksürüğü keser. 

7.     Hafızayı güçlendirir ve dikkati arttırır.

8.      Sigara tiryakileri için faydalıdır.

9.      Mide ve bağırsak hastalıklarında faydalı.

10.  İktidarsızlığa ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır.

11.   Çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler.

12.   Vücudu şişmanlatır ve kan yapar.

13.   Göğsü yumuşatır, balgam söker ve bronşları boşaltır.

14.  Nefes darlığına karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar,

15.   Çiğ olarak keçiboynuzu yemek iyi huylu prostat büyümesine karşı yararlıdır. Bu soruna yol açan 5-alpha-reductase enziminin aktivitesini düşüren palmitic acid ve stearic acid gibi etken maddeler içerir.


Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır?


       Meyveleri taze ve kuru olarak yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir. Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır.

      Hergün düzenli olarak Keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır. Keçiboynuzu çekirdeği öğütülüp suda kaynatıldıktan sonra lapa yapılarak vücuttaki şişkinlik ve yaralara sürülürse çok faydası görülür. Bu lapa hemoreid olan bölgeye sürülebilir.


   

          SAĞLIKLA KALIN...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder