1. İshali keser.
2. Astımda
faydalıdır.
3. Sinirleri
rahatlatır.
4. Kemik
erimesini azaltır.
5. Akciğer
ödemine iyi gelir.
6. Balgamı ve
öksürüğü keser.
7. Hafızayı
güçlendirir ve dikkati arttırır.
8. Sigara
tiryakileri için faydalıdır.
9. Mide ve
bağırsak hastalıklarında faydalı.
10. İktidarsızlığa
ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır.
11. Çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler.
12. Vücudu şişmanlatır ve kan yapar.
13. Göğsü yumuşatır, balgam söker ve bronşları
boşaltır.
14. Nefes darlığına
karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar,
15. Çiğ olarak keçiboynuzu yemek iyi huylu prostat
büyümesine karşı yararlıdır. Bu soruna yol açan 5-alpha-reductase enziminin
aktivitesini düşüren palmitic acid ve stearic acid gibi etken maddeler içerir.
Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır?
Meyveleri taze ve kuru olarak
yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup
kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir. Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır.
Hergün
düzenli olarak Keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle
kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikayeti olanlara çok yararlıdır.
Keçiboynuzu çekirdeği öğütülüp suda kaynatıldıktan sonra lapa yapılarak
vücuttaki şişkinlik ve yaralara sürülürse çok faydası görülür. Bu lapa hemoreid
olan bölgeye sürülebilir.
SAĞLIKLA KALIN...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder