
Tüketilen alkol, basit karbonhidratlı besinler,
kızartma, şarküteri ürünleri ve yağlı tuzlu besinler vücudunuzda toksik madde
miktarını da artırır. Bu durum sizde yorgunluk, halsizlik, uyku problemleri,
şişkinlik, sinirlilik, konsantrasyon probl Güne ılık limonlu su
ile başlayın
Su sindirim sisteminin çalışmasına destek olur eğer
mide veya tansiyon sorununuz yoksa limonlu su ile toksik maddelerini atımını
hızlandırmış olacaksınız.
Sebzelerin en yeşilini tüketin
Yeşil sebzeler içeriğindeki klorofilden dolayı kan
dolaşımındaki oksijen kapasitesini artırıyor, enerji veriyor. Yeşil sebzeler
enflamasyonu azaltıyor yani ödem atıcı özellikleri de var. Ayrıca lif, C
vitamini, demir, folik asit içerikleri oldukça zengin.
Balık tüketiminizi artırın
Kırmızı et, sakatat, şarküteri ürünlerinden bir süre
uzak durup daha çok balık ve tavuk yemeğe çalışın. Balık içeriğindeki omega-3
sayesinde sonbaharda bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.
Alkol, çay ve kafein içeren içeceklerden uzak durun
Vücuttaki toksik madde miktarını artırdıkları için
bir süre içmemenizde fayda var. Yerine yeşil çay, beyaz çay, ısırgan, ıhlamur
desteği almanızı öneririm.
Beyaz un yerine tahıllı, kepekli unlu besinler
tercih edin
Detoks süresince lif tüketiminizin yüksek olması
önemli. Tahıllı, kepekli unla yapılmış ekmek lif ihtiyacımızın bir kısmını
karşılayacaktır, ayrıca daha az işlem gördüğü için en sağlıklı ekmek çeşididir.emlerini
oluşturabilir. Bu rahatsızlıkları sıklıkla yaşıyorsanız;
Konserve, salamura ürünleri tüketmeyin
İçeriğindeki yüksek orandaki tuz ve besin değerini
kaybetmesinden dolayı bu dönemde konserve ve salamura besinlerden uzak durun,
herşeyin tazesini tercih edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder