Yeşil Çay ( Camellia Sinensis)
Hepimizin ismini duyduğu, ancak hala tam olarak ne olduğunu
bilmediği yeşil çay aslında bildiğimiz siyah çayın kendisidir. Mayalanmamış
doğal halidir. Mayalanma işleminden geçmediği için kansere karşı koruyucu olan
ve antioksidan özellikler içeren etken maddeler daha yüksek düzeydedir. Yeşil çay iyi bir antioksidan olarak özellikle çeşitli
kanser türlerine ve kalp hastalıklarına karşı bir korunma sağlar. Yeşil çayın
fazla tüketildiği toplumlarda kalp hastalıklarında ve bazı kanser türlerinde
azalma görülmektedir. Yeşil çay aynı zamanda diş etleri için koruyucudur. Aynı
zamanda düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk, ve sabah canlanmak için de
yararlıdır.
HAZIRLANIŞI:
Yeşil çay aynen normal çay gibi haşlama veya demleme
yöntemleriyle hazırlanmaktadır, çok ince bir dilim limonla içilebilir. Yeşil
çay tek başına veya yasemin çayı veya rezene çayı ile kombine edilerek de iyi
bir hazmettirici çay olarak içilebilir. Tadı buruk olduğu için çok kaynatılışı
ve aşırı koyu yapılması yeşil çayın tadını bozar.Özellikle ağır yemekler den sonra içilen yeşil çay,
sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca düzenli yeşil çay içmenin yapılan diyetlere yardımcı
olarak zayıflamayı kolaylaştırır. Umarız memnun kalırsınız...
Sağlıklı Kalın...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder