3 Aralık 2013 Salı


Yeşil Çay ( Camellia Sinensis)

















Hepimizin ismini duyduğu, ancak hala tam olarak ne olduğunu bilmediği yeşil çay aslında bildiğimiz siyah çayın kendisidir. Mayalanmamış doğal halidir. Mayalanma işleminden geçmediği için kansere karşı koruyucu olan ve antioksidan özellikler içeren etken maddeler daha yüksek düzeydedir. Yeşil çay iyi bir antioksidan olarak özellikle çeşitli kanser türlerine ve kalp hastalıklarına karşı bir korunma sağlar. Yeşil çayın fazla tüketildiği toplumlarda kalp hastalıklarında ve bazı kanser türlerinde azalma görülmektedir. Yeşil çay aynı zamanda diş etleri için koruyucudur. Aynı zamanda düşük tansiyon, halsizlik, yorgunluk, ve sabah canlanmak için de yararlıdır.


HAZIRLANIŞI:


Yeşil çay aynen normal çay gibi haşlama veya demleme yöntemleriyle hazırlanmaktadır, çok ince bir dilim limonla içilebilir. Yeşil çay tek başına veya yasemin çayı veya rezene çayı ile kombine edilerek de iyi bir hazmettirici çay olarak içilebilir. Tadı buruk olduğu için çok kaynatılışı ve aşırı koyu yapılması yeşil çayın tadını bozar.Özellikle ağır yemekler den sonra içilen yeşil çay, sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca düzenli yeşil çay içmenin yapılan diyetlere yardımcı olarak zayıflamayı kolaylaştırır. Umarız memnun kalırsınız...


                                                                                     Sağlıklı Kalın...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder