Yumrularından
sebze olarak faydalanılan kırmızı pancarın anavatanı Akdeniz bölgesidir.A,B,C
vitaminleri,fosfor,demir,magnezyum,potasyum,çinko,kalsiyum içerir.Pancarın
yaprakları da vitamin ve minareller bakından zengindir.
Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı
savaşta etkilidir.Kansere karşı etkili olan doğal kırmızı pigmentler yüksek
oranda yer alır.

Kırmızı Pancarın Faydaları:
- Düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiği taktirde ,hem iştahı açar hem de hazmı kolaylaştırıcı bir etkisi vardır.
- Mide ve bağırsak hareketlerini düzenler ve kuvvetlendirir.
- Mide ekşimeleri ve ağrılarını azaltır.
- Kabızlık sorununu gidermekle birlikte idrar söktürür.
- Böbreği sağlıklı bir şekilde çalıştırır.
- Verem ve şeker hastalığına karşı koruyucu bir yapısı vardır.
- Kansızlığı giderir ve karaciğerin doğru bir şekilde çalışmasını sağlar.
- Sakinleştirici etkisi vardır.
- Kırmızı pancarın suyu ise kanser hastalığına karşı oldukça etkilidir.
- Yüksek tansiyonu düşürür.
- Cildi güzelleştirir.
- Besleyici bir özelliği olmasının yanı sıra tam bir enerji deposudur.
Kırmızı pancarın çok faydalı olduğunu
özellikle karaciğerden kaynaklanan bir çok hastalığın,cilt
hastalıklarının,sedef,egzama,kurdeşen,saç dökülmesi gibi hastalıklara şifa
verdiğini ve kürünü açıklıyoruz.
Kırmızı Pancar Kürü:Kırmızı pancarı,bir gece
önceden sirkeli suya koyup iyice kirlerinden arınmasını sağlayın.Sabah pancarı
1 litre kaynar suya koyarak ,3 dakika kaynatın.Bir süre demlendikten
sonra,suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun.Bu suyu günde 3 defa sabahları aç
karnına için 3 hafta boyunca her gün taze olarak yapın ve için.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder